Co2 Fraksiyonel Lazer Nerede Kullanılır?

Co2 Fraksiyonel Lazer Nerede Kullanılır?

Co2 Fraksiyonel Lazerin Cilt tedavileri Üzerindeki Etkisi
Son zamanlar artmış olan cilt hastalıkları nedenleri yüzünden kişiler yüzlerine Co2 Franksiyonel lazer tedavisi uygulamaktadır. Çoğunlukla kadınların merak ettiği Co2 Franksiyonel lazerin cilt tedavileri üzerindeki etkileri oldukça önem kazanmıştır. Fraksiyonel lazer sistemlerinde uygulama derinliği alanında uzman dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Lazer ışını bazı dokulara gönderilse de komşu dokulara ışın gönderilmez. Böylece lazerle buharlaştırılan dokuların yanındaki sağlıklı dokular tarafından iyileşme süreci hemen başlatılır. Oluşan yeni dokularda kollajen elastin gibi bağ dokusunun sentezini artırmaktadır. İyileşen doku uygulanmadan sonra kusursuz bir şekilde oluşturulmaktadır.
Cilt yenilemede kullanılan lazerler öncelikle iki grupta ele alınmaktadır: ablatif olmayan ablatif olan lazerler. Ablatif olmayan lazerler: bu grup lazer uygulamalarında kızarıklık reaksiyonu yalnızca epidermis dediğimiz derinin üst tabakasında gelişmektedir. Lazer ışınlarının termal etkisi cilt altı bağ dokusunun iyileşmesine neden olur ve cilt yenilenme hızını artırmaktadır. Bu grup lazer uygulamalarında kişilerin sosyal yaşamlarından kopmalarına gerek yoktur, ancak lazerin etkili olabilmesi için birkaç ve daha uzun bir süre beklemeleri gerekmektedir.

Co2 Fraksiyonel Lazer Nasıl Etkili Olur?
Co2 Fraksiyonel lazer sivilce izleri, yara izleri, yüzdeki sarkmalarda, lekelerin tedavisinde ve ayrıca ablatif olarak ciltte yüzey yenileme tedavisinde başarıyla kullanılabilen bir lazer tipidir. Co2 fraksiyonel lazer nasıl etkili olmaktadır; lazer uygulamasında ışınlar sütunlar halinde cilde gönderilmektedir. Ve daha sonra bu sütunlara gönderilen ışınlar arasında normal cilt alanları kalır. İyileşme süreci cilt bölgesinde başlamaktadır.  Bitişikteki deri sağlam kaldığı için süreç çok daha hızlı ilerlemektedir. İyileşme sürecinin sonunda daha yeni, kusursuz, izsiz bir cilt oluşmaktadır. Birkaç gün içinde ışınlarının sütunlar halinde gönderildiği ciltte kabuklar oluşur ve yaklaşık bir hafta sonra bu kabuklar düşerek çok daha parlak ve pürüzsüz bir cildi ortaya çıkarmaktadır. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Nerede Kullanılır?
Co2 fraksiyonel lazer aşağıdaki durumlarda uygulanabilir: 
Kişinin cildinde sorun var ise, cilt yenileme tedavisi uygulayabilir. 
Kişinin yüzünde leke, akne gibi durumlar var ise, akne izlerinin tedavisi uygulanabilmektedir. 
Kişi küçüklükten yüzünde oluşan Yanık ya da travma izlerinin tedavisi uygulayabilmektedir.  Lokalize tedavi. 
Kişinin yüzünde veya vücudunda çatlaklar var ise çatlak tedavisi uygulanabilmektedir. Kişi yaş aldıkça yüzünde sarkmalar meydana gelir bu sebepten Yüz sarkmalarının tedavisi uygulanabilmektedir. 
Kişinin yüzünde oluşan sarkma, kırışıklık var ise, kırışıklıkların tedavisi uygulanabilmektedir.  Kişinin boyun ve dekolte bölgesindeki sarkma ve kırışıklar var ise, kırışıklıkların tedavisi uygulanabilmektedir. 
Yani genel olarak bakıldığında Co2 fraksiyonel lazer nerede uygulanır sorusunun cevabı kişi yaş aldıkça yüzünde kırışıklıklar, yüz sarkması, yüzde akne ve leke gibi durumlarda bu işlem uygulanmaktadır. 
Genel olarak sıralayacak olursak eğer; 
Yüz ve boyunda oluşan kırışıklıkların giderilmesinde
Ameliyat gerekmeden yüz gerdirme işlemlerinde
Ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinde 
Akne ve sivilce izlerinin giderilmesinde
Yanık, yara ve ameliyat izlerinin giderilmesinde
Gebelik ve doğum sonrası oluşan çatlakların giderilmesinde
Cilt sıklaştırmada 
Yaşlılık ve güneşten oluşan lekelerin giderilmesinde kullanılmaktadır. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Yüze Nasıl Uygulanır?
Co2 fraksiyonel lazer yüze nasıl uygulanır sorusunun en net cevabı bu şekildedir; yüze uygulama işlemi çok kısa bir süreçten geçmektedir. Tedavi edilecek kişinin cilt alanı Yüze bir uygulama yapılacaksa, kişi makyajlı ise o makyajın yüzden kaldırılması gerekmektedir. Co2 fraksiyonel lazer Uygulamasının ellere veya boyuna yapılması gerekiyor ise kişi bu bölgelere parfüm, vücut losyonu, krem vb. gibi şeyler sürmemelidir.  Uygulama öncesi kişilere ilk olarak lokal anestezi kremi sürülür ve 20-30 dakika kadar beklenmektedir. Bekleme süresi sonunda uygulama yaklaşık olarak 15 ila 30 dakika kadar sürebilmektedir. Bu işlemi yaptıracak kişiler gergin olmamalıdır. Gergin yüze yaptırılan işlemler olumlu sonuç doğurmayabilmektedir. Kişi yaptıracağı işlemi öncesinde ne gibi sorunlar doğuracağını iyice araştırmalıdır. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Hangi Mevsimlerde Uygulanır? 
Co2 Fraksiyonel lazer hangi mevsimlerde uygulanır sorusu oldukça merak konusudur. En çok kadınların yaptırdığı bu işlem oldukça popüler bir hal almıştır. Co2 fraksiyonel lazer tedavisi yaptıracak kişiler öncellikle yaz kış koruyucu krem kullanmaları istenmektedir. Bu sebepten dolayı yazın, kişilerin yüzlerinde daha çok leke, akne, yanık izler olmasından, bu işlem yazın pek önerilmemektedir. Eğer yazın bu işlem uygulanırsa kişinin yüzünde istenmeyecek durumlar doğurabilmektedir. Co2 fraksiyonel lazer uygulaması yaptırmak isteyen kişiler için kış ayları daha çok önerilmektedir. Kış olmasına rağmen bu işlemi yaptırmak isteyenler yine koruyucu krem kullanmaları gerekmektedir. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Uygulamasından Hemen Sonra Cilt Nasıl Görünmektedir?
Co2 fraksiyonel lazer uygulamasından hemen sonra cilt nasıl görünmektedir sorusu oldukça sorulmaktadır. Aslında kısa bir cevabı bulunmaktadır. İşlem uygulandıktan sonra kişinin yüzünde kızarmalar meydana gelmektedir. Buna ek olarak kişinin yüzünde yanma hissi yoğun hal almaktadır. Ayrıca buna ek olarak kişinin yüzünde hafif ödemler oluşmaktadır. Kişiden kişiye değişen bu işlem bazılarında hafif bir şekilde kızarıklık yaratmaktadır. Bu sebepten bu işlemi yaptıran kişilerin yarısında Co2 farksiyonel lazer tedavisi şiddetli geçmektedir. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Uygulama Sonrası Kızarıklık ve Ödem Ne Zaman Geçer?
Kişiden kişiye değişen bu işlem sonrası kızarıklık ve ödemin geçmesi de değişmektedir. 
Co2 fraksiyonel lazer uygulaması sonrası kızarıklık ve ödem ne zaman geçer sorusunun henüz net bir cevabı bulunmamaktadır. Ama özellikle ilk 30 dakika sonra artan kızarıklık ve ödem 24 saat sonra hafiflemeye başlamaktadır. Genel olarak çoğu kişilerde 2 saat sonra kızarıklık ve ödem gerilemeye başlamaktadır. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Uygulaması Sonrası Yanma Hissi Devam Eder Mi?
Co2 Fraksiyonel lazer uygulaması sonrası işlemlerde kişilerde genel olarak ilk 30 dakika devam etmektedir. Daha sonra bu his yavaş yavaş geçmektedir. Eğer Co2 Fraksiyonel işlemi yüksek dozda aldılar ise, yanma hissi daha yavaş geçmektedir. Özellikle belirtmek gerekirse yüzünde akne, leke, yanık tedavisi için kişilerde yapılan bu uygulama yüksek doz lazer tedavisi uygulanır. Ve bu kişilerin evlerinden 2-3 gün dışarı çıkmaması önerilmektedir. Yüksek doz alınan bu uygulama kişilerin ciltlerinde yanma hissi daha uzun sürmektedir. Bu sebepten bu kişilerde yanma hissi daha uzun sürer ve kendilerini güneş ışınlarından korumaları gerekmektedir. 


Co2 Fraksiyonel Lazer Uygulaması Sonrasında İlk 1 Haftalık Süreç Nasıl Geçer?
Bir diğer merak edilen soru ise, Co2 fraksiyonel lazer sonrasında ilk 1 haftalık süreç nasıl geçmektedir. Co2 farksiyonel lazer uygulaması sonrası kızarıklıklar ve ödemler ilk 24 saat devam etmektedir. 
Daha sonra kişiden kişiye değişen bu işlem sonrası kişinin cildinin nasıl bir reaksiyon göstereceğine bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak kişiden ilk 24 saat sonra yavaş yavaş kaybolan bu ödemler ve kızarıklar sonrası kişinin cildi artık eski haline dönmeye başlar. Kızarıklıkların kaybolması ile beraber artık ciltte ufak kabuklanmalar tutmaya başlar. Buda tedavinin işe yaradığını göstermektedir. Bu kabuklanmalar yavaş yavaş dökülmeye başlamaktadır. Ortalama olarak 5 gün sonra kabuklar dökülür ve cilt tamamen eski halini alır. 


Co2 Fraksiyonel Uygulama Sonrası Makyaj Kullanılır Mı? 
Co2 farksiyonel uygulama sonrası makyaj kullanılır mı sorusu merak edilenler arasındadır. 
Aslında tamamen kişinin kendisini nasıl hissetmek istediğine bağlıdır. İşlemden 1 HAFTA sonra kişi ister ise makyaj yapabilmektedir.