Dövme Neden Yapılır ?

Dövme Neden Yapılır ?

Dövme Neden Yapılır ?

Antalya Dövme Silme İşlemleri ve Dövme ile ilgili merak ettiklerinizi blog makalelerimiz içerisinde bulabilirsiniz, ayrıca dövme silme fiyatları Antalya için whatsapp hattımızdan bizlere ulaşarak bilgi alabilir Antalya dövme sildirme işlemleri için detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz

Dövme yüzyıllardır var olan ve neden yapıldığı her dönem merak konusu haline gelen bir sanattır. Dövmeyi kısaca biri vücut sanatı olarak nitelendirmek mümkündür çünkü vücut üzerine uygulanmaktadır. Dövme ile insan derisinin üzerine birtakım işaretler veya resim yapmak mümkündür.

Dünyanın pek çok yerinde tercih edilen bu sanat, bir kültür haline de gelmiştir. Dövmeler bugün hayatın ibr parçası iken aynı zamanda birçok kişinin kendisini ifade etmesinde bir araç olarak da görülmektedir. Dövmeler birçok farklı teknik ile yapılabilir ve bu teknikler de aslında zaman içerisinde değişim göstererek teknolojiden de etkilenmiştir. Bugün kullanılan tekniklerde bir iğnenin yardımı alınır ve iğneli bir kalem ile deri içerisine gerekli boyaların enjekteleri sağlanır. Bu teknik yüzyıllar öncesinde çok daha farklı uygulanıyordu.

Dövmenin Tarihteki Yeri

Dövmeyi tarihte ilk olarak milattan öne 2000 yıllarında görmek mümkündür. Ancak bundan öncesinde odluğuna dair birtakım bilgiler ve fikirler de bulunmaktadır. En eski örnekleri Antik Mısır olarak belirtilen dövme, insan hayatında yüzyıllardır bir yere sahiptir ve bir sanat olarak kendisini sergilemektedir.

Mısırlılar ile birlikte Galyalılarda, Antik Yunanlarda, Romalılar ve Traklarda da bu sanat kendisini göstermektedir. Ancak tek tanrılı dinleri le birlikte özellikle Hristiyanlık neticesinde dövme yasaklanmıştır. Bu durum dövmenin ektisini azaltırken özellikle Avrupalılar’da dövme oranı gün geciktikçe azalmıştır. Dövmenin yeniden büyük bir topluma dahil olması ancak 18.yğzyıl ile olmuştur ve sonrasında hızlı bir şekilde popüler hale gelmiştir.

Tattoo olarak da bilinen dövme aslında Tahiti dilinden gelmektedir ve gün geçtikçe sembolik anlamlar içim kullanılması sayesinde ilgi görmüştür. Ancak dövme yapımı hijyen söz konusu olduğunda oldukça önemlidir ve dikkatli olunmalıdır. Dövme sanatı, dünyanın her noktasında ilk olarak kemiklerle ve boynuzlarla yapılmıştır. Burada sivri uçlu olan bu parçalar delikler açar ve bu deliklere boyalar doldurulur. Bu gibi teknikler gelişerek günümüze kadar gelir ve arık dövme tamamen hijyenik iğneler ile yapılabilmektedir. Aynı zamanda artık çok daha hatasızdır.

Dövmenin Psikolojik Sebepleri

Dövme neden yapılır ve bunun arkasındaki psikolojik sebepler endir bu gibi sorular önemsenmektedir. Dövmelerin pek çok psikolojik sebebi olabilir. Bu dönemsel olabileceği gibi genel geçer psikolojik sebepler olması da mümkündür. Bir dövme yaptırırken beğeni ön planadır. Kişi dövmeyi beğenebileceği gibi başkalarının dövmesini beğenmesi de burada belirleyici bir faktördür. Aynı zamanda dövmenin bir dikkat çekme amacı taşıdığı da düşünülmektedir.

Dövmeler sohbet başlattığından sosyalleşmenin de önemi bir noktasıdır. Dövmeler bununla birlikte kişileri ifade ederler ve kişilerin kendilerini anlatmaları için alan oluştururlar. Dövme kullanımının yaygınlığını açıklayan daha birçok sebep de bulunmaktadır. Acı amacı burada belirgin ölçeği gibi bazen de adrenalin etkisi dövmeyi öne çıkarmaktadır. Dövme toplumların isyanlarını da gösterirken kişinin kendi çevresine olan isyanı ile de ilişkili olabilir. Sanatsal açıdan özgün olmayı sağlayan dövmeler dönemin ve kişinin sanat anlayışını da belirtir.

Dövme ve İnsan Karakterinin İlişkisi Var Mı?

Dövme her zaman kişinin karakterini yansıtmaz. Bazen bu durum sadece bir karakter ipucu olarak kalabilir. Bazen ise kişiyi net olarak anlatması nedeni ile odlukça önemlidir. Dövmenin ne odluğu burada belirleyicidir. Aynı zamanda dövmenin boyutu ve görülebilecek bir yerde olup olmaması gibi faktörler de kişinin karakteri söz konusu olduğunda dikkate alınabilir. Dövme tasarımları bu alanda uzman olan kişiler tarafından yapılsa da istenen tasarım, renk, ebat ve bölge seçimi kişiye özgüdür. Bu nedenle dövme ve karakter paralel noktalara sahiptir.