Dövme Silme Yöntemleri Nelerdir?

Dövme Silme Yöntemleri Nelerdir?

Dövme Silme Yöntemleri Nelerdir?

Dövmeler bir sanat olup aslında insan vücudu üzerinde yer alan bir sanat türüdür. Aynı zamanda bu sanat kalıcıdır ve yüzyıllar boyu kalıcı olarak kullanılmıştır. Ancak günümüzde artık bir dövmeyi kalıcı olarak ömür boyu kullanmak mümkün değildir. Bu işleme kısaca dövme silme işlemi denmektedir ve gün geçtikçe yaygınlaşan ve ilgi çeken bir işlem haline gelmiştir.

Dövme sildirmek de aslında kalıcıdır ve dövmeyi tamamen ciltten yok etmektedir. Deri altına uygulanan dövmeler, deri altlarından silinmektedir ve bu işlem pigmentlere ayrılarak parça parça yapılmaktadır. Kullanılan teknikler belirlidir ve bu tekniklerin her birinin gerek parçalama hızı birbirinden farklıdır. Bu nedenle dövme silme yöntemleri çeşitlenmektedir ve aslında bütçeye göre seçenekler de sunulmaktadır. Lazerle dövme silme Antalya içerisinde dövme silme merkezimiz tarafından yapılırken bu alanda uzmanlarımız ile çalışmaktayız.

Dövme Silme Çeşitleri

Dövme silme işlemleri lazer teknolojisi bakımından çeşitlenmektedir. Lazerle dövme silme teknolojilerinden biri Q-switched teknolojisidir. Q-Switched teknolojisi bir lazer teknolojisidir ve milyonda bir atım özelliği ile kullanılmaktadır. Cilde zarar vermeyen özelliği ile öne çıkan lazer daham modern lazerlere göre daha yavaştır. Buna karşın ektili sonuca ulaşmak mümkündür. Aynı zamanda cilt lekelerinde de tercih edilmektedir.

Elbette Q-Switched kendi içerisinde çeşitlere ayrılmaktadır ve aslında dövme rengine göre bu çeşitlenme sağlanmaktadır. Siyah bir dövme ile kırmızı bir dövmede kullanılan lazer tipi farklı olmaktadır. Bunlara Antalya Pico lazer de eşlik etmektedir. Pico lazer teknolojisi daha yeni bir teknoloji olup bu kapsamda aslında Pico saniyede bir hizmet vermektedir ve böylelikle çok daha hızlıdır.

Aynı zamanda cilde zarar vermez ve kısa sürede silinme işleminin tamamlanmasını sağlamaktadır. Bu lazere Co2 fraksiyonel lazer de dahildir ve bu lazer aslında lekeler söz konusu olduğunda etkili bir lazer olarak kullanılmaktadır.

Dövme Silme Seansları

Dövme silme seansları oldukça değişkendir ve aslında bir standarttan söz etmek mümkün olmayacaktır. Dövme silme seanslarını etkileyen faktörleri bilmek gerekmektedir. Bu aşamada ilk olarak dövmenin ebattı önemlidir.

Büyük bir dövmeyi silmek elbette daha fazla zaman alacaktır. Aynı zamanda dövmenin ne zaman yapıldığına da bakılmalıdır. Yen bir dövmeyi silmek çok daha olay ve kısa süreli olacaktır. Elbette dövmenin rengi de etkilidir. Dövme siyah ise işlem süreci daha kısadır. Ancak Pico lazer renkli dövmelerde de benzer bir performans sergilemektedir.

Dövmelerin En Kolay Silindiği Bölgeler

Dövme silme işleminde dövmenin bulunduğu bölge aslında oldukça hassas bir konudur. Çünkü dövmenin ne kadar kolay silinebileceğini belirlemektedir. Dövmenin kalbe yakın olanları aslında çok daha kolay silinmektedir. Bunun sebebi ise buradaki kan dolaşımının daha fazla olması ve dövme silme sürecini de olumlu etkilemesidir.

Dövme silerken özellikle kol ve bacaklar en zorlu kısımlar olarak nitelendirilir ve dövme silme seansları daha yüksek olabilir. Ancak elbette tek faktör dövmenin bulunduğu yer değildir. Bu nedenle bu durum ancak ön seans sonrası belirlenmektedir. Antalya dövme silme merkezleri içerisinde bulunan merkezimiz de bu şekilde bir planlama yapmaktadır.

Dövme Silmenin Yan Etkileri Var Mıdır?

Dövme silmenin belirgin bir yan etkisi yoktur. Dövmeleri silerken genellikle kızarma yaygın bir durumdur. Ancak bu kızarıklığın kısa süreli olması gerekmektedir. Uzun süren ve yara haline gelen kaşıntılar doğal değildir. Bu esnada ciltte bir problem uzun süreli olarak devam ediyorsa yapılması gereken uzmanlar ile direkt olarak görüşmektir. Dövme silme sürecinde doğru uygulama ve kişinin alerjilerinin tespiti ile işlemler hasarsız olacaktır.