Lazerle Dövme Silme Antalya

Lazerle Dövme Silme Antalya

Lazerle Dövme Silme Antalya

Dövme cilde kalıcı olarak yapılabilen bir kozmetik işlemdir. Herhangi bir şeyin dövmesi yapılabildiği gibi isteğe bağlı olarak da dövmeyi silmek mümkündür. Bu makalemizde lazerle dövme silme işlemi hakkında bilgiler verirken hangi lazerin kullanıldığı ve silme işlemi sonrasında iz kalıp kalmadığı gibi sorulara da yanıt verelim istedik.

Dövme silme işlemi lazerli cihazlarla yapılıyor Bu cihazlar yalnızca dövme silme için değil aynı zamanda kalıcı makyaj ve lekelerin tedavisi içinde kullanılabiliyor. Bu nedenle lazer silme işlemleri günümüzün en önemli kozmetik işlemleri arasında sayılıyor.

Dövme yapılırken deri altına gönderilen renk pigmentleri sayesinde istenilen şeklin verilmesi mümkündür. Lazerle silme işleminde ise bu renk pigmentlerine odaklanılarak silme işlemi gerçekleştirilir. Yapılan işlem esnasında lazer renk pigmentlerini görür ve parçalar dolayısıyla dokuya zarar verilmeden yapılan bu işlem sonrasında vücut bu renk pigmentlerini kendisi vücuttan atmaya çalışır. Dövme silme işlemi zararsızdır ancak bazı ciltlerde alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Gösterilen yan etki genellikle kızarıklık şeklinde olduğundan dolayı birkaç gün içerisinde bu sorun kendiliğinden ortadan kalkmış olacaktır. Dövme silme işleminde başarı oranı çok büyük olsa da bazı dövmelerde bu istenildiği şekilde mümkün olmayabilir. Bu nedenle dövme çıkarılırken değil yaptırılırken iyi düşünmekte fayda vardır.

Lazerle Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Yapılıyor?

Lazerle dövme sildirme işlemi yapılmadan önce detaylı bir deri analizinin yapılması gerekir. Bu cihaz kalıcı makyaj ve leke tedavisinde de kullanılıyor olduğundan dolayı genelde zararsızdır. Cildin altındaki renk pigmentlerine doğrudan gönderilen lazer teknolojisi sayesinde bu renk pigmentleri çok küçük parçalara ayrılır ve dolayısıyla vücut bunu kendisi doğal bir sürecin parçasıymış gibi vücuttan atmaya başlar. Bu atım işlemi aynı gün içerisinde yapılacak ancak tüm izlerin ilk seansta gitmesi de mümkün olmayabilecektir. Kesin çözüm elde etmek isteniyorsa kliniğin verdiği seansa uymak ve bu sayede dövme izlerinden tamamen kurtulmayı beklemek gerekir.

Antalya dövme sildirme merkezimizde bize dövmesini sildirmek için gelenlerle yaptığımız ilk analiz neticesinde nasıl geçeceği, nasıl bir işlem yapılması gerektiği ve kaç seansta sonuç alınabileceğine dair gerekli olan tüm bilgiler verilecektir. Lazerle yapılan atışlar dokulara zarar verilmediğinden insan sağlığını ilgilendirecek herhangi bir problem oluşmayacaktır.

Lazerli Dövme Silme İşleminde Kullanılan Lazer Cihazlar

Lazerle dövme silme işleminde farklı uygulamalar ve lazerler kullanılabilmektedir. En gelişmiş teknoloji sayesinde doğru lazer uygulamasının yapılmasıyla çözüme kavuşmak mümkündür. Bilim insanların dövmenin zararlı olmadığına dair hiçbir açıklaması olmamasına karşın bazı renklerin kullanılmamasını tavsiye etmişlerdir. Lazerle yapılan işlemde de bu renklere odaklanılarak en uygun cihazın kullanılması sağlanmaktadır.

Lazer Dövme Silme İşlemi Kaç Seansta Sonlanır?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi dövme sildirme işleminde geçen seans süresi dövmenin şekline bağlıdır. Bazı insanlar daha büyük dövme yaptırmayı tercih ettiklerinden dolayı dövmede kullanılan renklerin sayısı fazla olacaktır. Bu tip dövmelerin tek bir seansta gitmesi beklenemez. Bu nedenle seans konusundaki net bilgiyi ancak size gittiğiniz merkez verecektir. Genel bir değerlendirme yaptığımızda ise seans süresinden ziyade 1,5 -2 aylık bir süreç içerisinde dövmelerinizden kalıcı olarak kurtulacağınızı söylemek mümkündür.

Dövmeniz Silindikten Sonra Herhangi bir İz Kalır mı?

Dövme sildirme işlemi günümüzde profesyonel bir şekilde yapılmaktadır. Ancak bazı dövmelerin tamamen çıkması mümkün olmayabilir. Bu sorunun yanıtı yapılacak olan cilt analizi sonrasında kesinlik kazanabilir. Eğer çok renkli ve fosforlu dövmeler yaptırılmamışsa büyük ihtimalle silindikten sonra herhangi bir iz kalmayacaktır.