Tek Seansta Dövme Sildirmek Mümkün mü?

Tek Seansta Dövme Sildirmek Mümkün mü?

Tek Seansta Dövme Sildirmek Mümkün mü?

Dövme silme konusunda bu zamana kadar çok fazla yöntem denenmiş olsa da lazerle silme yöntemi dışında pek başarılı olanlar yoktur. Gelişen teknolojiyle birlikte artık pek çok konuda ilerleme sağlanırken bu dövme silme sektöründe de kendisini hissettirmiştir.

Lazer yüksek yoğunluklu olan özel dalga boylarına sahip olan ışınların dövme boya moleküllerini parçalayarak yok etmesini sağlar. Çözülen boya vücuttan kendiliğinden doğal yöntemlerle atılır.

Bir dövmenin kaç seansta ve ne kadar zamanda çıkabileceğini belirleyen çok fazla faktör vardır. Bu nedenle tek seansta dövme sildirmek mümkün mü? Sorusunun yanıtı dövmeye ve kişiye göre değişiklik göstermektedir. Hiçbir dövme silme merkezi dövmenin kaç seansta çıkabileceğine dair garanti veremez. Bazı dövmeler iki seansta çıkabiliyorken bazı dövmelerin 10 seansta çıkması söz konusu olabilmektedir. Ancak dövme silmeyle ilgili söylenecek şey doğru analiz yapılması ve iyi bir merkezde yapılması halinde çıkarılması konusunda garanti verilmektedir.

  1. Dövmenin Rengi

Dövmelerin çıkarılmasındaki başarıyı etkileyen faktörlerden bir tanesi dövmede kullanılan renktir. Örneğin siyah ve gri en hızlı ve en başarılı şekilde çıkan renklerdir. Yeşil ve sarı gibi renkler ise en zor çıkan renkler arasında yer alır.

Dövmesini sildirmek isteyenlerin sürecin çok kısa sürede tamamlaması gerekir. Sık yapılan seanslar ciltte tahrişe neden olabileceğinden dövme arasındaki seanslar ve süre çok önemlidir. Örneğin seanslar arasında 4-6 haftalık sürenin geçmesi hatta bazı durumlarda da 8 hafta geçmesi gerekebilir.

  1. Dövmenin Nerede Olduğu

Dövmenin çıkmasını belirleyen faktörlerden birisi de dövmenin bulunduğu bölgedir. Eğer dövme kalbe yakında silme işlemi o kadar başarılı ve kısa sürecektir. Bunun nedeni ise kalbe yakın bölgelerdeki kan dolaşımının daha fazla olmasıdır. Kol ve bacaklar gibi bölgelerdeki dövmelerin çıkarılması daha kararlıdır.

  1. Dövmeyi Yapan Kişinin Profesyonelliği

Dövme bir sanattır ve bu sanatı yapan kişinin profesyonelliği çok önemlidir. Örneğin dövme uzman biri tarafından yapılmışsa bu durumda çıkma ihtimali daha kolay ve seansları daha az olacaktır.  İşini bilmeyen bir dövmeci boyayı daha kalın kullanacağından dolayı bu dövmenin silinmesinde olumsuz bir etki yaratacaktır.

  1. Kullanılan Mürekkep Çeşitleri Ve Dövmenin Derinliği

Dövmede kullanılan boyalarda çok önemlidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi dövmeniz siyah ve grinin dışındaysa bu durumda çıkarılması daha zor olacaktır. Piyasa da 100’ün üzerinde mürekkep türü bulunmaktadır. FDA bu mürekkeplerin bazılarının kullanılmasına izin vermemektedir.

Dövme Çıkardıktan Sonra Cilde Ne Olur?

Dövme silme işleminin tamamlanmasından sonra dövmenin olduğu bölgede bir kararma ya da açıklama söz konusu olabilir. Eğer dövme içinde titanyum bulunuyorsa bu durumda cilt solgunlaşmaya başlar ve ten renginde farklılık görülür. Dövme işleminin gerçekleştirilmesi için öncelikli olarak cildin bir bölümünde bu işlemin yapılması ve ortaya çıkacak sonucun takip edilmesi gerekir. Dövmede renk değişimi kalıcı değildir. Yaklaşık olarak 6 ay 1 yıl içerisinde ten tekrardan eski haline dönüşmeye başlayacaktır.

Dövme sildirirken dikkat edilmesi gereken hususların başında cildin yanması geliyor. Cildinizde tahriş oluşmaması ve kalıcı hasarlar meydana gelmemesi için seçeceğiniz dövme silme merkezi konusunda araştırma yapmanızda fayda vardır.

Dövme Silme İşlemi Kaç Seans Sürer?

Dövme silme işlemi 1 seansta da sonlanabilir 10 seanstan fazla da sürebilir. Eğer küçük ve hafif bir dövmeyse bu durumda çıkma ihtimali ve süresi daha kısa olacaktır. Küçük bir dövmenin çıkarılma süresi yaklaşık olarak 5 dakikalık bir işlemle tamamlanacaktır. Dövme büyük ise her seans 1 saat kadar sürebilir.